English
首页 学院概况 招生培养 师资队伍 科研工作 学生就业 学生工作 在职学习 联系我们
 
学术会议信息
学院动态新闻
学术会议信息
学生工作信息
 
学术会议信息
 
劳动经济学双周学术论坛第141期讲座通知
时间:2019-10-09 浏览量:122

讲座题目:Education and the Quality of Life

 

摘要We study the effect of education on health and the quality of life using Taiwans administrative healthcare data. We exploit Taiwan's compulsory education reform that generated a discontinuous increase in middle school enrolment. We find that more schooling lowers the hazard rate of major chronic conditions--for example, diabetes and hypertension--and increases the disability adjusted life years. We further explore the main pathways through which education may affect health. Our finding substantiates that education promotes health and the quality of life.

主讲人:袁野 助理教授(北京大学)

讲座语言:中英文

讲座时间:2019年10月16日(周三)下午1:00—2:30

讲座地点:求是楼347会议室

主持人:王非 副教授

参与人员:热烈欢迎广大师生参加。

 

主讲人简介:

袁野博士是北京大学经济学院的助理教授。 他于2012年取得新加坡国立大学应用数学学士学位,2017年取得新加坡国立大学经济学博士学位,2017-2019年在新加坡国立大学经济系任讲师,2019年加入北京大学经济学院。 他的研究兴趣是健康,教育,医疗保险,和医疗市场。 他的研究领域是卫生经济学,公共经济学,和医疗大数据分析。 他的研究成果已发表于Journal of Economic Behavior and Organization 和 China Economic Review 等学术期刊上。

 
分享到:
  中国人民大学劳动人事学院 100872
地址:北京市中关村大街59号中国人民大学求是楼
劳动人事学院公众号 人大人力资源公众号
  劳动人事学院公众号 人大人力资源公众号